Inspirerende expositie in Stadskantoor Oudewater

Struggle, door Abraham Blankaarts

In het stadskantoor aan de Waardsedijk in Oudewater zijn schilderijen te zien van beeldend kunstenaar Abraham Blankers. Deze kunstschilder woont en werkt zowel in Oudewater als in de Franse Morvan. Blankers is al 40 jaar professioneel met allerlei kunstvormen bezig. Dat hij het zichzelf daarbij niet makkelijk maakt wordt al snel duidelijk als je zijn veelzijdige werk ziet op deze expositie.

Figuratief werk

Natuurlijke vorm en structuur zijn de inspiratiebron voor Abrahams werk. Hij heeft een duidelijke voorkeur voor figuratief werk. Zijn onderwerpen zijn goed uitgewerkt maar geven de kijker veel ruimte voor eigen fantasie. Geen starre voorstellingen maar totaalschilderijen die inspirerend werken.

Hemel en aarde

Abraham is gefascineerd door de verbinding van hemel en aarde. Zijn verrassend gekozen perspectieven leveren daardoor boeiende composities op waarbij het spel van het licht een grote rol speelt. De kijker wordt meegenomen in een totaal andere kijk op de wereld. Zijn kleurkeuze is gedurfd. Daardoor worden zijn schilderijen nergens voorspelbaar. Door jarenlang experimenteren met geraffineerde structuren, verrassende kleuren en perspectieven heeft de schilder een duidelijk eigen stijl ontwikkeld. 

Waar en wanneer

De expositie is een aanrader en tot eind december 2012 te bezichtigen tijdens de openingstijden van het stadskantoor: maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en donderdag ook van 13.30 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 19.30 uur.

Website van de kunstenaar: www.abrahamblankers.nl

Op de foto: Struggle, een van de tentoongestelde werken. De werken zijn te koop.