Vanaf 20 september vangt Oudewater vluchtelingen uit Ter Apel op

Vanaf woensdag 20 september 2023 vangen we in de crisisnoodopvang in sporthal De Noort Syde in Oudewater 80 vluchtelingen op. Ze verblijven daar tot en met 5 oktober. Daarna gaan ze naar een nieuwe locatie op een andere plek in het land. Zoals eerder aangegeven kunnen Oudewaterse verenigingen en scholen kunnen vanaf 9 oktober weer gewoon gebruik maken van de sporthal. De Oekraïense vluchtelingen die eerder in de crisisnoodopvang verbleven, zijn inmiddels op een andere locatie ondergebracht.

Om te voorkomen dat de vluchtelingen onnodig nog een keer verplaatst moeten worden, waardoor onrust kan ontstaan, heeft het COA de gemeente gevraagd om deze groep een aantal dagen langer in Oudewater op te vangen dan de oorspronkelijke datum van 29 september. De gemeente komt het COA hierin tegemoet. Zo sluit de opvang nu naadloos aan op de opening van een grotere locatie op een andere plek in het land. Daar zijn nu al 80 plekken gereserveerd voor deze groep. Bovendien kan de sporthal alsnog op de afgesproken datum weer door Oudewater gebruikt worden.

Meer informatie

Op deze pagina vindt u ook een overzicht met de meest gestelde vragen en antwoorden over de crisisnoodopvang. Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u een bericht sturen naar vluchtelingen@oudewater.nl.