Oranje Bolwerck (Sint Janstraat)

De gemeente koopt in het plan Oranje Bolwerck 10 goedkope appartementen aan. Deze worden verkocht aan geïnteresseerden uit Oudewater. Je kunt je voor deze woningen niet meer inschrijven.

  • Woonoppervlakte: van 45 tot 48 m²
  • Prijzen: van € 160.200 tot € 171.000 v.o.n. (prijzen: juli 2023)

Loting

Op 14 juli 2023 was de loting. Voor alle woningen is er een kandidaat-koper. Als deze de woning toch niet wil of kan kopen, komt de eerstvolgende van de reservelijst in aanmerking. Je kunt je voor deze reservelijst niet meer aanmelden. Als alle woningen zijn verkocht, komt de reservelijst te vervallen.

Interesse?

Heb je je niet ingeschreven maar heb je toch interesse? Meld je dan bij makelaar Groene Hart Huizen (per mail: info@groeneharthuizen.nl). Zij kunnen je informeren als een van de woningen over een tijd opnieuw in de verkoop komt. Er volgt dan een nieuwe loting onder alle geïnteresseerden.

KoopGarant

Gemeente Oudewater verkoopt deze woningen onder de KoopGarant-regeling aan geïnteresseerden uit Oudewater. KoopGarant betekent dat je de woning koopt voor een bepaald percentage van de taxatiewaarde. Ga je verhuizen, dan volgt een nieuwe taxatie. De gemeente koopt de woning dan weer terug tegen hetzelfde percentage en verkoopt deze direct door aan een volgende starter. Zo blijft de woning beschikbaar voor starters op de koopmarkt.

Wanneer kom je in aanmerking?

  • Je woont of werkt in Oudewater (sociaal-economisch gebonden).
  • Je laat geen koopwoning achter.
  • Je bent niet ouder dan 35 jaar.
  • Je hebt als koper(s) een inkomen van maximaal € 45.000 bruto per jaar.

De toewijzing vindt plaats via een loting door de notaris.

Vragen?

Heb je vragen over het verkoopproces, de verkoopbrochure of de loting? Dan kun je terecht bij Groene Hart Huizen Makelaars (per mail: info@groeneharthuizen.nl). Zij helpen je graag. 

Voor overige vragen kun je contact opnemen met de gemeente. Stuur daarvoor een mail naar koopgarant@oudewater.nl.

Oranje Bolwerck

Het plan Oranje Bolwerck ligt op de cultuurhistorisch waardevolle locatie aan de Grote Gracht, naast het Nassause Bolwerck in het zuiden van de oude binnenstad. Een prachtige plek om te wonen! Het plan bestaat uit:

  • 10 goedkope koopwoningen
  • 10 sociale huurwoningen (deze zijn al verhuurd via G.Z. Beheer)
  • 30 koopwoningen in een hogere prijsklasse

De bouw is inmiddels gestart. De oplevering van de woningen vindt waarschijnlijk in het derde of vierde kwartaal 2023 plaats.