Afsluiting Visbrug zomermaanden

Vanaf 1 april t/m 1 oktober is de Visbrug in de binnenstad van Oudewater in het weekend afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Dat betekent dat auto’s, vrachtauto’s en ander gemotoriseerd verkeer in die periode van vrijdag 12 uur 's middags t/m zondag 12 uur ’s nachts niet over de Visbrug mogen rijden. De gemeente Oudewater wil in de binnenstad de leefbaarheid vergroten, door de binnenstad autoluw te maken.

Bereikbaarheid

Wat verandert er tijdens de afsluiting in de omgeving van de Visbrug?

Om de afsluiting voor iedereen zo veilig en goed mogelijk te laten verlopen, worden er verschillende aanpassingen gedaan rondom de Visbrug.

  • In de Peperstraat (tegenover café Lumière) staat een zakpaal. Tijdens de afsluiting staat deze omhoog.
  • Eenrichtingsverkeer in de Peperstraat wordt tijdens de afsluiting opgeheven. Zodat bewoners van de Wijdstraat en de Peperstraat richting de Marktstraat kunnen rijden.
  • In de Wijdstraat staat tijdens de afsluiting een paal. Bewoners van de Wijdstraat en de Peperstraat krijgen een sleutel van deze paal.
  • Tijdens de afsluiting moet het gemotoriseerd door de Romeijnstraat. Let op: Vrachtwagens kunnen niet door de Romeijnstraat. Daarom is er tijdens de afsluiting een vrachtwagenverbod in een deel van de binnenstad.

Nood- en hulpdiensten

Tijdens de afsluiting in het weekend is de Visbrug altijd bereikbaar voor alle nood- en hulpdiensten.

Fietsers en voetgangers

De Visbrug blijft altijd geopend voor fietsers en voetgangers.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de afsluiting? Dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager Cees Lock via 14-0348.