Liveblog coronavirus in Oudewater

Op deze pagina leest u actuele ontwikkelingen rond het coronavirus in Oudewater. Bekijk voor meer informatie onderstaande pagina's van de gemeente en partners:

2 april, 18.04 uur

De coronakaart van het RIVM laat vanaf 31 maart het aantal ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners zien

Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van het coronavirus in Nederland te laten zien. De data over het aantal ziekenhuisopnames per gemeente geven in deze fase van de epidemie daarvoor het beste beeld. Dit omdat in de ziekenhuizen meer patiënten getest worden op het coronavirus. Daarom is op de kaart vanaf 31 maart het aantal opgenomen personen in het ziekenhuis te zien in plaats van het aantal positief geteste personen. Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM

 

Ook bij mooi weer geldt: blijf thuis!
Het mooie, zonnige weer doet de crisis bijna vervagen. De natuur lijkt ons te wenken. Veel is dicht, dus klinkt wandelen door onze prachtige groene omgeving heel aantrekkelijk. Hoe moeilijk het misschien ook langzamerhand wordt, houd vol en blijf ook dit weekend alstublieft zo veel mogelijk thuis! Als het buiten druk is, is het niet mogelijk om anderhalve meter afstand te houden. Dit vergroot het risico op verspreiding van het virus.
Even een frisse neus halen en lekker in tuin of op balkon zitten kan natuurlijk wel. Maar vermijd drukke plekken en maak geen onnodige reisbewegingen.

Politie en boa’s worden ook het komend weekend ingezet om mensen te wijzen op hun verantwoordelijkheid. Zorg voor uw eigen veiligheid en die van anderen: Blijf thuis. Ga alleen naar buiten als dit noodzakelijk is. En houd dan minimaal anderhalve meter afstand. Voor uzelf, maar vooral voor elkaar.

 

Milieustraat laat beperkt aantal bezoekers tegelijk toe
De Milieustraat in Oudewater is volgens normale openingstijden geopend. In verband met het coronavirus wordt een beperkt aantal mensen tegelijk op het terrein gelaten.

Daarbij wel een dringende oproep aan u:

  • Kom alleen als het écht moet!
  • Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en medewerkers.

Sanitair op campings gesloten

Ook in onze gemeente is het sanitair op campings en vakantieparken gesloten. Dit naar aanleiding van de maatregelen van de Rijksoverheid. Met elkaar doen we er alles aan om corona onder controle te krijgen en het risico op verspreiding te verminderen.
Beschikt u over eigen privé sanitaire voorzieningen? Dan kunt u wel op de camping verblijven.

Maakt u alstublieft nog geen plannen voor vakantietrips naar campings. Tijdens de komende feestdagen en vakanties dit voorjaar blijven sanitaire voorzieningen in het hele land gesloten.  

 

Voor alle algemene vragen over het coronavirus en de maatregelen: www.rijksoverheid.nl. Publiekstelefoon: 0800-1351