Activiteiten tijdens de Week van de Veiligheid

In de strijd tegen criminaliteit richt de landelijke Week van de Veiligheid (11-17 oktober 2021) zich dit jaar op ondernemers. Criminelen zoeken sinds de komst van corona andere, slinkse manieren om geld van deze doelgroep af te troggelen. Ondernemers en hun medewerkers kunnen veel ellende voorkomen door preventieve maatregelen te nemen.

Week 41 (11-17 oktober 2021) is daarom omgedoopt tot de Week van de Veiligheid. Al meer dan tien jaar wordt zo het thema veiligheid extra onder de aandacht gebracht. Tijdens deze Week van de Veiligheid zetten gemeenten, brancheorganisaties en politie zich daarom in om de lokale entrepreneurs te informeren over de signalen van crimineel gedrag en hoe ondernemers zich hiertegen kunnen weren. Meer informatie vindt u op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/week-van-de-veiligheid

Gemeente Oudewater organiseert online Masterclass Cybersecurity Awareness

In het kader van de Week van de Veiligheid organiseert de gemeente Oudewater op woensdagavond 27 oktober een gratis online Masterclass Cybersecurity Awareness voor ondernemers. Tijdens deze bijeenkomst krijgen ondernemers inzicht in de denk- en werkwijze van cybercriminelen en ontvangen ze handvatten om de onderneming digitaal veilig te houden. Steeds meer vormen van cybercriminaliteit raken inwoners en ondernemers. De laatste veiligheidscijfers laten zien dat het aantal aangiftes van online fraude stijgt in onze gemeente. Met de bijeenkomst vraagt de gemeente uw aandacht voor dit belangrijke onderwerp.

Leden van de Ondernemersvereniging Oudewater (OVO) ontvangen rond de Week van de Veiligheid een uitnodiging om aan de masterclass deel te nemen. Bent u geen lid van de OVO, maar wilt u wel deelnemen aan deze bijeenkomst? Dat kan! U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Gaby de Ruiter (o.v.v. online masterclass Oudewater).

Doe mee aan Online talkshows Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Vanuit het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) worden in de Week van de Veiligheid ook online talkshows gehouden. Van 11 tot en met 14 oktober kunt u elke avond om 19.30 uur een talkshow bijwonen. Ewout Genemans leidt de shows, die in het teken staan van criminaliteit.
• Maandag 11 okt 2021: Cyber/gedigitaliseerde criminaliteit
• Dinsdag 12 okt 2021: Overvallen
• Woensdag 13 okt 2021: Ondermijning
• Donderdag 14 okt 2021: Geweld