Afsluiting Visbrug in het weekend vanaf eind juli t/m september 2020

Op en rond de Visbrug in Oudewater zijn verschillende horecabedrijven gevestigd. De afgelopen maanden hebben wij gekeken naar de mogelijkheden om de Visbrug als proef tijdelijk af te sluiten voor verkeer. Eerder vroegen wij al om uw mening.

Op basis van de ontvangen reacties hebben wij uiteindelijk besloten om de Visbrug niet helemaal af te sluiten. Er is gekozen voor een tussenvariant, waarbij de brug alleen in het weekend wordt afgesloten.

 

Ontvangen reacties voorstel afsluiting Visbrug

De reacties die wij hebben ontvangen zijn zeer divers en lopen uiteen van “zeer goed plan” tot “hoe moet ik mijn winkel bevoorraden?”. Ook zijn er zorgen over de bereikbaarheid van het centrum van Oudewater voor nood- en hulpdiensten. We zijn blij dat u uw stem heeft laten horen, want op basis van de reacties is het oorspronkelijke idee om de Visbrug helemaal voor verkeer te sluiten losgelaten. Er is gezocht naar een tussenoplossing.

De Visbrug wordt de komende maanden alleen in de weekenden, tussen 12.00 en 24.00 uur, afgesloten voor verkeer. Dit geldt vanaf eind juli t/m september 2020.

Dit betekent het volgende:

  • De brug wordt vrijdag t/m zondag tussen 12.00 en 24.00 uur voor verkeer gesloten. Buiten deze tijden om is de brug wel bereikbaar voor verkeer.
  • Als de brug is afgesloten voor verkeer, wordt er altijd 3,5 meter vrijgehouden. Dit om ervoor te zorgen dat de brug altijd toegankelijk blijft voor de nood- en hulpdiensten.
  • De rijrichting in de Wijdstraat wordt omgedraaid. Dit betekent dat verkeer via de Romeijnbrug het centrum kan verlaten als alternatief voor de Visbrug.

In week 31 of 32 worden borden geplaatst om de wijzigingen duidelijk te maken.

 

Evaluatie en vervolg

Bovenstaande maatregelen staan in een verkeersbesluit. Dit verkeersbesluit wordt op 21 juli 2020 gepubliceerd. De wijziging gaat in vanaf het moment dat de borden geplaatst zijn.  

Na de proefperiode wordt gekeken hoe de afsluiting van de Visbrug is verlopen. Wij kijken of het goed is gegaan en of er nog aandachtspunten zijn.

Mochten u gedurende de proefperiode dingen opvallen of heeft u vragen? Laat ons dit dan weten door een e-mail te sturen naar verkeer@oudewater.nl. Wij horen namelijk graag uw mening en/of ervaringen en nemen dit mee in de evaluatie.