Buurtbemiddeling van start in Oudewater

Buurvrouwen

Buurtbemiddeling kan in Oudewater van start gaan. Inmiddels is een drietal geschikte vrijwilligers geworven en opgeleid tot buurtbemiddelaar. Zij staan klaar om gesprekken tussen buren te begeleiden om zodoende tot een oplossing te komen.

Zoals eerder bericht is een samenwerking tot stand gekomen tussen Gemeente Oudewater, Politie en Kwadraad voor de duur van 3 jaar. Kwadraad zorgt voor de uitvoering van Buurtbemiddeling en is op dit gebied bekend in verschillende gemeenten.

Buurtbemiddeling richt zich op een vroegtijdige aanpak van problemen tussen buren. Denk aan overlast door een blaffende hond, geluidsoverlast of het verkeerd parkeren van een auto. Wanneer buren er onderling niet meer uitkomen kan Buurtbemiddeling uitkomst bieden. Goed getrainde vrijwillige buurtbemiddelaars zetten zich in om buren met elkaar in gesprek te brengen. Zij zijn neutraal, onafhankelijk, onpartijdig en werken vertrouwelijk. Zij begeleiden buren bij het oplossen van hun probleem tot een oplossing die voor hen beiden werkzaam is. Hierdoor kunnen buren weer met elkaar communiceren en prettig samenleven.

In Oudewater richt Buurtbemiddeling zich in eerste instantie op inwoners met een koop- of particuliere huurwoning. Huurders van een sociale woningbouw kunnen zich bij burenproblematiek wenden tot woningcorporatie Woningraat.  Lokale organisaties kunnen kwesties tussen buren aanmelden maar ook inwoners zelf kunnen de hulp van Buurtbemiddeling inroepen.

Voor meer informatie of het aanmelden van een dergelijke situatie kunt u contact opnemen met Karin van den Heuvel, coördinator Buurtbemiddeling via buurtbemiddeling@kwadraad.nl of 088 900 4000.