Coronaboodschap Burgemeester Danny de Vries

Afbeelding burgemeester Danny de Vries

Helaas is sinds het begin van mijn burgemeesterschap, 16 november precies een jaar geleden, corona steeds onder ons geweest. De hele zomer heb ik echt geloofd dat we er bijna vanaf zouden zijn. Ik zag de stad en gemeente opbloeien. Oudewater werd met de dag beter en leuker.

Nu voelt het alsof we weer terug bij af zijn. De corona-besmettingen vinden inmiddels overal plaats. Thuis, op het werk, in de horeca en op school. De beperkende maatregelen zijn weer terug en er komen zelfs verzwaringen aan. Het Corona Toegangsbewijs (CTB) moet straks op nog veel meer plekken getoond worden en ook de 1,5 meter maatschappij is weer terug. Gelukkig werkt het vaccin. U kunt als gevaccineerde alsnog besmet raken. Maar het vaccin zorgt er in de meeste gevallen voor dat u veel minder ziek wordt en niet in het ziekenhuis belandt.

De discussie tussen gevaccineerden en ongevaccineerden wordt elke dag harder en feller. Toch wil ik u vragen positief te blijven en een beetje op elkaar te blijven letten. Houd u dan ook alstublieft aan de regels die gelden. Ik begrijp echt wel dat we ‘er allemaal klaar mee zijn’ of dat er mensen zijn die het niet eens zijn met de corona-maatregelen. Maar we hebben geen keuze. In het kader van het beschermen van onze volksgezondheid en solidariteit met elkaar, wordt gecontroleerd of de geldende regels in onze gemeente worden nageleefd. We doen dat niet om u te pesten, maar om met elkaar de pandemie te bestrijden.

Ik leef mee met de mensen in de zorg die nu al bijna twee jaar keihard moeten werken en ook met al die ondernemers die nu weer met pijnlijke maatregelen geconfronteerd worden. Als oud-ondernemer weet ik hoe dat voelt. Hou vol en maak gebruik van de nieuwe steunpakketten. Zodra die bekend zijn, kunt u ze op onze website vinden. En heeft u vragen of hulp nodig? Neem dan gerust contact op met de gemeente. Wij helpen u graag.

Het wordt helaas een hete herfst en een gure winter, ik wens u veel sterkte bij een positieve invulling daarvan.

Danny de Vries

Burgemeester gemeente Oudewater

Bericht op basis van de column van burgemeester De Vries in de IJsselbode van 16 november