Coronanieuws – U kunt op 23 locaties terecht met uw vragen over vaccineren of voor uw prik

 coronavaccinatie

Bent u nog niet gevaccineerd? En heeft u wel interesse in een vaccinatie? U kunt in de regio Utrecht op 23 locaties terecht met uw vragen over vaccineren of voor uw eerste of 2e prik. De dichtstbijzijnde vaccinatielocatie voor Oudewater is het voormalig Campinagebouw aan De Bleek 1 in Woerden. 

Op de website www.ggdru.nl/coronavaccinatie vindt u een overzicht van alle vaccinatielocaties en de inlooptijden. U kunt overal zonder afspraak terecht. Neem wel uw ID-bewijs mee als u gevaccineerd wil worden.

Het bestrijden van corona vraagt om een hoge vaccinatiegraad in alle gemeenten en wijken. Op deze manier beschermen we elkaar en ook de mensen die om bijvoorbeeld medische redenen zich niet kunnen laten vaccineren.

Maaike Schaap is manager Vaccineren bij de GGD regio Utrecht. Zij zegt het volgende:

“Wij vinden het belangrijk dat mensen dichtbij en laagdrempelig betrouwbare informatie over vaccineren kunnen krijgen. Door het gesprek aan te gaan, goede voorlichting te geven en desinformatie te ontkrachten hopen we dat mensen op basis van correcte informatie zelf een afweging kunnen maken om zich wel of niet te laten vaccineren. We bieden dus zowel de vaccinatie als voorlichting dichtbij in de wijken aan.”

Prikangst? GGD regio Utrecht biedt extra begeleiding

Inwoners met prikangst kunnen op de vaccinatielocaties in Veenendaal en Woerden terecht voor extra begeleiding. Vanaf de aankomst op de vaccinatielocatie tot en met het zetten van de prik is er speciaal opgeleid personeel aanwezig. Voor deze extra begeleiding bij prikangst kunt u een afspraak maken via: 030-630 54 00.