Coronanieuws > cijfers gemeente Oudewater

 pictogram vermijd drukte

Ook deze week hebben we geen nieuwe meldingen van de GGD ontvangen.

Dat is de vierde week op rij. Voor Oudewater geldt dat tot nu toe 51 (+0 ten opzichte van vorige week) mensen positief getest zijn op het covid19-virus, 22 (+0) mensen opgenomen zijn (geweest) in het ziekenhuis en 9 (+0) mensen aan het virus zijn overleden. De GGD meldt de cijfers per gemeente en niet per woonkern. Er is dus niet te zeggen hoe de cijfers verdeeld zijn tussen de stad Oudewater en bijvoorbeeld Hekendorp.

Tot nu vermeldden we wekelijks de coronacijfers van onze gemeente. De afgelopen week zagen we dat de crisisorganisatie rond corona wordt afgebouwd. We hoorden de laatste persconferentie van de minister-president. En het RIVM geeft aan de cijfers nog maar wekelijks i.p.v. dagelijks te vermelden. Zoals u zelf hebt kunnen vaststellen zijn er de laatste weken geen wijzigingen in de cijfers van onze gemeente. Dit alles bij elkaar opgeteld heeft ons doen besluiten de cijfers van onze gemeente niet langer wekelijks weer te geven. Dat betekent dat dit het laatste bericht is over de coronacijfers in deze vorm. Uiteraard blijven we u op de hoogte houden wanneer de ontwikkeling daar aanleiding toe geeft.

Vanaf 1 juli vindt u de landelijke cijfers wekelijks, op dinsdagmiddag, vermeld op de website van het RIVM. https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

 Gemeentelijke informatie over corona, ondernemen en sporten vindt u hier: https://www.oudewater.nl/coronavirus