Coronanieuws > terugblik maart 2021

 coronavirus

Dankzij de lockdown hebben we de 3e golf voor ons uit kunnen schuiven. De piek wordt nu half april verwacht. De besmettingscijfers van maart zijn 2x zo hoog als van februari.

Vaccinaties en coronaregels

De alleroudste inwoners van Oudewater zijn gevaccineerd. Bewoners van de Wulverhorst hebben zelfs hun tweede prik al gekregen. Ook de huisartsen in Oudewater zijn eind maart gestart met vaccineren.

Op 8 maart zijn de regels iets versoepeld. Gevaccineerde bewoners van verpleeghuizen mogen 2 bezoekers per dag ontvangen. Winkels mogen klanten op afspraak ontvangen. Sporten in de buitenlucht met 4 volwassenen is weer toegestaan. En de kinderen kunnen weer naar zwemles.  

Vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in: om 22.00 uur ’s avonds.  De persconferentie van 23 maart bracht verder geen verdere versoepeling. Het aantal besmettingen stijgt te snel. Dat zien we ook in Oudewater.

Besmettingscijfers maart 2021

Gemiddeld ging het in februari om 2,2 positief geteste mensen per dag. In maart ligt dit getal op het dubbele: 4,5. In maart zijn in Oudewater 140 mensen positief getest op het coronavirus, tegen 61 in februari. De GGD meldt tevens dat in maart 3 mensen uit Oudewater met Corona in het ziekenhuis zijn opgenomen. Er is geen sterfgeval gemeld. Vijf groepen van een basisschool of kinderopvang in Oudewater moesten in quarantaine vanwege een besmetting. 

Burgemeester Danny de Vries: ‘Deze cijfers zijn een wake-up call. Zij geven eens te meer de noodzaak van de coronaregels aan. Laten we het nog even volhouden! Ook al zijn de oudste bewoners nu gevaccineerd, er zijn nog veel kwetsbare inwoners die nog niet gevaccineerd zijn.’

 

Meer informatie: Rijksoverheid.nl en coronavaccinatie.nl