Coronanieuws > Winnaars coronamonsters bekend

Afbeelding winnende knutsel

Burgemeester Groeneweg vroeg kinderen van de basisscholen mee te doen aan een wedstrijd. Ze mochten een tekening of knutselwerk maken van een coronamonster dat corona helemaal op eet. Prijs voor de winnaars: ijsjes voor de hele klas die de burgemeester zelf komt uitdelen. Inmiddels zijn alle kunstwerken beoordeeld en zijn de prijswinnaars bekend!

Weer naar school
Sinds twee weken gaan alle basisschoolleerlingen weer de hele week samen naar school. Dat is ontzettend leuk en belangrijk. Op school leren kinderen andere dingen dan thuis. Ook al hebben alle ouders in de gemeente heel erg hun best gedaan om hun kinderen zo goed mogelijk thuis

onderwijs te geven. Dat alle kinderen weer samen in de klas zitten is een feest. Ze hebben elkaar echt gemist de afgelopen periode.

Wedstrijd

Op 11 mei gingen de basisscholen weer deels open. Alle kinderen kregen toen via hun juf of meester een brief van burgemeester Wim Groeneweg. Hij bedankte hen dat ze zich zo goed aan alle maatregelen hadden gehouden. En schreef dat hij trots op hen was. Ook stak hij de kinderen een hart onder de riem. Want het zou op school nog wel even anders zijn dan ze gewend waren.
Daarnaast vroeg de burgemeester de kinderen mee te doen aan een creatieve wedstrijd. Ze mochten een tekening of knutselwerk maken van een coronamonster dat corona helemaal op eet. Voor de winnaars zijn er ijsjes voor de hele klas die de burgemeester zelf komt uitdelen. Wim Groeneweg: “We zijn overweldigd door het aantal inzendingen. Er blijkt heel veel creativiteit in de jonge Oudewaternaren te zitten. Alle werken waren verrassend en de moeite waard. Het is duidelijk dat de kinderen hier veel tijd in hebben gestoken.” Inmiddels heeft de burgemeester alle kunstwerken beoordeeld. Hier zijn alle prijswinnaars!

De winnaars

De mooiste tekening is gemaakt door Sophie Beijer uit groep 4 van de Immanuelschool.
Sophie heeft een echt schilderij van haar tekening gemaakt door aan de slag te gaan met maar liefst drie materialen: viltstift, verf en glitters. Ze maakte coronamonsters op basis van bestaande drakenfiguren en gaf daar haar eigen draai aan. Ook tekende Sophie verschillende soorten monsters. Wij zeggen: hoe meer, hoe beter! Laten die monsters het virus maar met z’n allen te lijf gaan. Ten slotte tekende Sophie een mooi hart in het midden van haar tekening. Je kunt dit zien als een symbool dat corona niet zal winnen. Wij zijn sterker!

Het leukste kunstwerk maakten Marit, Lieke en Tess uit groep 7 van de Sint Jozefschool.
Dit coronamonster ziet er uit als een écht monster: je schrikt als je het voor het eerst ziet en word een beetje bang als je er naar kijkt… Verder is het coronamonster van Marit, Lieke en Tess leuk gemaakt. Er zitten echte corona’ballen’ bij in de vorm van wollen pompoenen. Die kun je in de mond van het monster gooien waardoor ze in de buik belanden. Voor de buik is een doorschijnend stuk plastic geplakt. Hierdoor kun je de coronaballen zien liggen. Lekker veilig in de buik van het monster en niet schadelijk meer voor de mensen. Ten slotte: het coronamonster heeft zelfs echte haren van wol. Dit is een coronamonster dat helemaal af is!

Dank jullie wel!

We willen alle kinderen die meededen aan de wedstrijd hartelijk bedanken voor hun inzending. We vonden alle kunstwerken erg mooi!

Dank je wel Nika Nieuwenhuizen uit groep 1 van de Immanuelschool, Navida uit groep 3 van de Immanuelschool, Benaia uit groep 1 van de Immanuelschool, Resa Danen uit groep 3 van de Immanuelschool, Isa en Fien van der Louw uit groep 1/2 van de Immanuelschool, Saar den Butter uit groep 5 van de Immanuelschool, Sela uit groep 4 van de Immanuelschool, Eline uit groep 2/3 van de Immanuelschool, Joep Verkleij uit groep 4 van de Immanuelschool, Max Boullart uit groep 4 van de Sint Jozefschool, Anna Verkleij uit groep 7 van de Immanuelschool, Giel van Brussen van Klavertje 4, Fenna Hoogendoorn uit groep 1/2a van de Immanuelschool, Ivo uit groep 6/7 van de Immanuelschool, Corné Kuijf en Colin van de Horst uit groep 4 van de Sint Jozefschool, Ellen Spreij uit groep 4 van de Sint Jozefschool, Maud Budding uit groep 4 van de Sint Jozefschool, Liz de Bruijn uit groep 4 van de Sint Jozefschool, Kaj Dionisius uit groep 4 van de Sint Jozefschool, Tess en Babette uit groep 4 van de Sint Jozefschool, Veerle Overbeek uit groep 4 van de Sint Jozefschool, Demi van Luijn uit groep 4 van de Sint Jozefschool, Sjoerd Spruijt uit groep 4 van de Sint Jozefschool, Mees Kofferman uit groep 4 van de Sint Jozefschool, Eline uit groep 2/3 van de Immanuelschool en alle kinderen uit groep 3-4 van de Sint Jozefschool die samen met hun juf Petra de mooiste tekeningen maakten: Lucas Goudrian, Sven Oosterlaken, Jada van Haselkamp, Stan Zwanenburg, Bibi de Jong, Fons Rietveld, Fedde Broekhuizen, Stijn Rietveld, Roos Oosterlaken, Pleun de Vos en Rosemary Ockhuizen.