Dienstbaarheid als rode draad in nieuwjaarstoespraak

Nieuwjaarsbijeenkomst

In 2019 krijgt burgemeester Pieter Verhoeve hulp van een kinderburgemeester. Dat maakte hij bekend tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. Verder liep het thema dienstbaarheid als een rode draad door zijn toespraak.

Oudewater gaat dit jaar een kinderburgemeester aanstellen. ,,Je kunt niet vroeg genoeg beginnen kinderen te interesseren voor de publieke zaak en ze letterlijk een gezicht te geven in de gemeente’’, zei burgemeester Pieter Verhoeve tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in het stadhuis.

Met het thema ‘dienstbaarheid’ als rode draad van zijn betoog, blikte Verhoeve terug op het afgelopen jaar. Ook op zijn persoonlijke tegenslag en de nieuwe balans die hij heeft hervonden na zijn gedwongen rustpauze. Verder keek Verhoeve vooruit naar de uitdagingen waar Oudewater in 2019 voor staat. Onder andere de besluitvorming over woningbouwprojecten aan de Wijngaardstraat, het Oranje Bolwerck, Schuylenburcht en Westerwal.

Tot slot kregen de vele aanwezigen ook nog een preview te zien en te horen van de musical Ciske de Rat die de Stichting Treatief Producties begin april meerdere keren gaat opvoeren.

Bijlage: volledige nieuwjaarstoespraak burgemeester Pieter Verhoeve