Eerste glasvezelaansluiting in het buitengebied een feit

Snel internet buitengebied

Een memorabel moment. Aan de Hoenkoopse Buurtweg leverden Rekam en Glasdraad de eerste glasvezelaansluiting op. De digitale ontsluiting van de rest van het Oudewaterse buitengebied volgt snel.

De samenwerking van inwoners, gemeente en provincie voor sneller internet - eind 2016 in gang gezet - in het buitengebied van Oudewater, leidt nu tot daadwerkelijk graafwerk en aansluitingen. In juni van dit jaar lieten Glasdraad en Rekam weten het Oudewaterse buitengebied van glasvezel te willen voorzien. Vandaag leverden de twee marktpartijen de eerste glasvezelaansluiting op.

Lobby

Wethouder Bob Duindam is blij met deze mijlpaal. ,,Het succes van de gezamenlijke lobby wordt omgezet in tastbare glasvezelaansluitingen. Dat is ook hard nodig, want om ons buitengebied toekomstbestendig te maken én te houden, moeten onze inwoners en ondernemingen kunnen beschikken over snel internet’’.

Ergenis

Bewoners in het buitengebied van de stad kampen al jaren met een trage internetverbinding en een slechte televisieontvangst. Dit vaak tot hun ergernis en frustratie. Het gaat dan vooral om de  huishoudens in Papekop, Ruige Weide en Hoenkoopse Buurtweg. De digitale beperkingen zorgen ook voor problemen. Bijvoorbeeld bij kinderen die schoolopdrachten moeten uitvoeren en ondernemers die in het buitengebied hun bedrijf runnen.

Ruige Weide volgt

Zodra de klus aan de Hoenkoopse Buurtweg erop zit, gaat aan de Ruige Weide de spa de grond in.

Foto-onderschrift: vlnr Jaap Verkroost (voorzitter Gebiedscommissie Utrecht-West), Peter Oskam (directeur Rekam), Pieter van Grunsven (directeur Glasdraad) en Bob Duindam (wethouder Oudewater). Foto Alex de Kuijper.