Europese verkiezingen op 23 mei

europese verkiezingen

Op donderdag 23 mei 2019 is de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement. U heeft hiervoor een stempas ontvangen. Gaat u ook stemmen?

Wat moet ik meenemen?

Inwoners van Oudewater van 18 jaar en ouder mogen stemmen. Ook moet u de Nederlandse nationaliteit hebben, niet uitgesloten zijn van stemrecht en voor 9 april in Oudewater ingeschreven staan. Om te kunnen stemmen moet u uw stempas en een geldig identiteitsbewijs meenemen (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Als u uw stempas kwijt bent, kunt u tot woensdag 22 mei 2019 12.00 uur een nieuwe aanvragen. Uw oude stempas vervalt dan automatisch.

Waar kan ik stemmen?

U kunt van 07.30-21.00 uur stemmen. U mag in elk stemdistrict in de gemeente Oudewater stemmen. U bent dus niet verplicht om te stemmen op het adres dat op uw stembiljet staat. Alle locaties zijn ook voor mindervaliden toegankelijk. Als u in een andere gemeente wilt stemmen heeft u een kiezerspas nodig. Tot uiterlijk 20 mei kunt u uw stempas bij de gemeente inruilen voor een kiezerspas.

Machtigen

U kunt ook iemand machtigen om voor u te stemmen. U kunt iemand machtigen die in de gemeente Oudewater woont en zelf ook een stempas heeft ontvangen. U kunt dit tot op de dag van de verkiezing regelen. Als u iemand wilt machtigen die niet in de gemeente Oudewater woont, maar wel een stempas heeft ontvangen, vult u het formulier op onze website in. Dit kan tot maandag 20 mei 2019.

Bij vragen kunt u contact opnemen met de gemeente via backoffice@oudewater.nl of 140348.