Feestelijk onthaal rolstoeltennisster Diede de Groot

Diede de Groot wordt donderdag 16 september in haar woonplaats Oudewater in het zonnetje gezet. Rond 13 uur gaat De Groot aan boord van rondvaartboot de ‘Geelbuik’. Rond 14 uur zal burgemeester Danny de Vries haar op het bordes van het stadhuis officieel toespreken en feliciteren met haar unieke sportprestaties van deze zomer.

Route

De boottocht start op de Hollandsche IJssel ter hoogte van het Arminiusplein/Papenhoef. Vanaf daar vaart De Groot samen met burgemeester Danny de Vries, haar team en familieleden over de Hollandsche IJssel tot aan de sportvelden van FC Oudewater. Daar keert de rondvaartboot, om terug te varen richting het historische centrum. De vaartocht gaat door het centrum (Havenstraat / Markt) tot de Donkere Gaard / Sluis, en dan terug richting het stadhuis. Bij het beeld van de oude tv-held ‘Swiebertje’ komt Diede de Groot aan de wal. Vanaf de kades in Oudewater is de boottocht in heel het centrum van Oudewater te volgen.

Kijk live mee

Inwoners kunnen het feestelijk onthaal op het bordes van het stadshuis vanaf 14:00 uur eenvoudig live volgen via de livestream op https://gemeenteraad.oudewater.nl. Geïnteresseerden kunnen de activiteiten bij het stadhuis ook vanaf de Visbrug bekijken. Echter, vanwege de geldende coronamaatregelen is het aantal plekken beperk en moeten bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar houden. De omliggende straten rondom het stadshuisplein / Visburg worden gedurende twee uur voor het verkeer geblokkeerd.

Golden Slam

Het feestelijk onthaal wordt een kleine twee weken na de afsluiting van de Paralympische Spelen georganiseerd. Na Tokyo is Diede de Groot namelijk direct doorgevlogen naar Amerika. Daar sleepte zij dit weekeinde tijdens de US Open de unieke Golden Slam binnen. Dit houdt in dat ze alle vier de Grand Slam-toernooien en goud op de Paralympische Spelen in een kalenderjaar wist te winnen