Ga stemmen op 20 maart!

Stempas

Op 20 maart vinden de provinciale verkiezingen plaats. Ook kunt u voor de waterschappen stemmen. Inmiddels heeft u de stempassen ontvangen.

Stempas kwijt?

Bent u uw stempas kwijt of is deze beschadigd? U kunt tot uiterlijk dinsdag 19 maart 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen. Als u zelf niet in gelegenheid bent om uw stem uit te brengen dan kunt u iemand anders machtigen om voor u een stem uit te brengen. Een volmacht en kiezerspas kunt u schriftelijk aanvragen tot en met 15 maart 2019.

Stembureaus

U kunt op alle stembureaus binnen de gemeente Oudewater terecht. Op de ontvangen kandidatenlijsten vindt u de adressen van alle stembureaus en op uw stempas vindt u het bureau dat het dichtst bij u in de buurt ligt. Ook leest u op de website hoe u in een andere woonplaats uw stem kunt uitbrengen.

100 jaar kiesrecht

Dit jaar vieren we 100 jaar algemeen kiesrecht. De meningsverschillen kunnen groot zijn in Nederland. Tussen burgers. Tussen politici. Toch hebben we één ding gemeen: we hebben allemaal het recht om onze stem te laten horen. En ieders stem telt even zwaar; dat is wat iedereen met elkaar verbindt. Dat viert de Tweede Kamer met een tentoonstelling, een website, open dagen en veel meer. Meer weten? Neem een kijkje op www.ikviermijnstem.nl.