Gemeente Oudewater is geraakt door sluiting Hotel-Restaurant Abrona

Afbeelding Hotel Restaurant Abrona

Vandaag bereikte ons het bericht dat Hotel Restaurant Abrona per 1 juni haar deuren definitief gaat sluiten. Het gemeentebestuur van Oudewater is door dit voorgenomen besluit enorm geraakt. Het hotel-restaurant is een begrip in Oudewater. Ook het college van B&W droeg het hotel-restaurant een warm hart toe.

Hotel-restaurant Abrona was een belangrijke en geliefde plek. Voor personeel, cliënten en hun familie en kennissen en voor gasten. Maar ook voor de economie van Oudewater. Belangrijk voor toeleveranciers, als hotel voor toeristen en voor de werkgelegenheid. Sluiting is een groot verlies. In de eerste plaats voor het personeel en haar cliënten met een verstandelijke beperking. Maar zeker ook voor de Oudewaterse samenleving.

“Ik weet dat directie en personeel zich met hart en ziel hebben ingezet om de sluiting te voorkomen. Dat dit niet gelukt is, is voor iedereen een zware klap. Er wordt nu alles aan gedaan om cliënten binnen boord te houden en personeel te behouden.”, aldus burgemeester Groeneweg van Oudewater.

Gemeente Oudewater is blij dat Abrona zorgvuldig te werk gaat in het afhandelen van de gevolgen van deze bedrijfssluiting. Burgemeester Groeneweg hierover: “Het begeleiden van cliënten en medewerkers naar een passende werk- of dagbestedingsplek is voor Abrona eerste prioriteit. Dat onderschrijft ook het gemeentebestuur. Wij wensen personeel, cliënten en het bestuur en directie van Abrona veel sterkte”.

Abrona wil het monumentale pand waarin het hotel-restaurant is gevestigd verkopen. Gemeente en Abrona hopen op interesse van een partij die opnieuw een betekenisvolle functie aan dit prachtige gebouw kan geven.