Meld schade in de openbare ruimte met zoveel mogelijk bewijs

De gemeente vindt het belangrijk Oudewater veilig en leefbaar te houden voor iedereen. Daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken. Als inwoner bent u de oren en ogen van de gemeente. Als geen ander weet u wat er in uw buurt gebeurt. Wist u dat u schade in de openbare ruimte bij de gemeente kunt melden?

Kosten van reparatie vergoeden door veroorzaker

U als inwoner bent vaak de eerste die een schade opmerkt. Denk aan kapot gereden stoepen door zwaar verkeer, een omvergereden lantaarnpaal, een kapot bankje of een beschadigd bloemperk. Om de kosten van reparatie vergoed te krijgen, willen we deze zo snel mogelijk laten vergoeden door de veroorzaker. Dat noemen we het ‘verhalen van de schade’.

Voeg zoveel mogelijk bewijsstukken toe aan uw melding

Schadebedrijf NODR zorgt ervoor dat zo veel mogelijk schades in de openbare ruimte vergoed worden door de veroorzaker. Om een schade te kunnen verhalen, hebben we zoveel mogelijk informatie nodig. Naast de schadedatum en de locatie zijn er bewijsstukken nodig. Bijvoorbeeld het kenteken van de auto die de schade veroorzaakt heeft, namen van getuigen en foto’s van de schade. Daar hebben we u voor nodig.

Help de gemeente en meld een schade!

Ziet u schade in de openbare ruimte? Meld deze dan alstublieft met zoveel mogelijk bewijsstukken via stadskantoor@oudewater.nl of via e website van de gemeente.