Nationale Recycleweek

De gemeente Oudewater doet mee aan de Nationale Recycleweek van 12 - 18 oktober. Snelle inleveraars van afgedankte apparaten en/of lampen (e-waste) ontvangen bij de Milieustraat aan de Populierenweg een gratis Wecycle Recycle puzzel van 500 stukjes, zo lang de voorraad strekt.

Toch nog een tweede leven voor uw apparaat? Denk dan aan de kringloopwinkel. Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om uw apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor recycling.

 

De gemeente werkt samen met Wecycle. Oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen worden optimaal gerecycled via Wecycle. Door recycling van e-waste blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

 

Over Wecycle

Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via het landelijk dekkend inzamelnetwerk van 13.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met de inzamel-, sorteer- en recyclepartners draagt Wecycle dagelijks bij aan de circulaire economie. In 2019 heeft Wecycle 116,2 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 382 miljoen kilo. Bekijk alle recyclefilms op vimeo.com/wecyclenl

 

Meer informatie: wecycle.nl/consumenten

 

Openingstijden Milieustraat Oudewater:

vrijdag 13.30 - 15.30 uur

zaterdag 09.00 - 12.00 uur