Nomineer jeugdsporters voor het ereschavot

 Winnaars 2018

Oudewater waardeert zijn duizenden sporters. Volwassenen en jongeren. Aan het einde van het jaar verschijnen jeugdsporters (onder 22 jaar) met de meest opvallende prestaties op het ereschavot. Dat gebeurt op donderdag 19 december in het stadhuis.

Goed voor de gezondheid

Sporten vermindert de kans op overgewicht, is goed voor je hart, stimuleert de longen, geeft een impuls aan je sociaal leven, zorgt voor zelfvertrouwen. En zo vallen er nog wel meer positieve effecten te benoemen. Behalve dat sporten en bewegen goed is voor de gezondheid, is het ook een plezierige manier van vrijetijdsbesteding. In groepsverband of individueel.

Breed sportaanbod

En Oudewaternaren kunnen in hun stad kiezen uit een breed sportaanbod. Voetbal, tennis, zwemmen, waterpolo, volleybal, gymnastiek, badminton, schaatsen, skeeleren, judo, squash, paardrijden en andere mogelijkheden. Maar ook de Oudewaterse buitengebieden lenen zich uitstekend voor wielrennen, toeren op de fiets, wandelen, kanoën, suppen en duurlopen. Kortom, wie in Oudewater lekker wil sporten of bewegen, kan goed aan zijn trekken komen.

Opvallende prestaties

Velen zien sporten als een vorm van ontspanning. Anderen laten het competitie-element zwaar wegen. Ook jeugdige sporters. Die proberen het beste uit zichzelf te halen. Zij onderscheiden zich met opvallende prestaties. Door veel te trainen, zich allerlei andere dingen te ontzeggen en hun inspanningen te combineren met huiswerk, studie en een bijbaantje. En wat te denken van ouders die hun sportende kind naar trainingen en wedstrijden brengen en halen. Meerdere keren per week.

Nomineren voor sportverkiezingen

Die jeugdsporters wil de gemeente in het zonnetje zetten. Een evenement dat tot een traditie moet uitgroeien. Een jury maakt een keuze uit een lijst van genomineerden. De jury houdt gedurende het gehele jaar alle sportprestaties scherp in de gaten, maar ook sportverenigingen en inwoners mogen sporters nomineren. In dat geval volstaat een mailtje naar bestuurssecretariaat@oudewater.nl. In de mail graag een motivatie geven voor de nominatie. Aanmeldingen moeten uiterlijk 31 oktober 2019 binnen zijn.

Categorieën

Voor de jeugdsportverkiezing gelden vijf categorieën, te weten:

  • meisjes individueel
  • meisjesteam
  • jongens individueel
  • jongensteam
  • sporter met een beperking

Foto: de winnaars van 2018