Onderzoek naar rookverspreiding in de Schuylenburcht

Schuylenburcht

Van maandag 24 juni tot en met zaterdag 6 juli gebruikt de brandweer het voormalige woon-zorgcentrum Schuylenburcht voor praktijkonderzoek naar rookverspreiding bij brand. Bent u in die weken in de buurt van het pand aan de Hekendorperweg, dan ziet u mogelijk wat bedrijvigheid rondom het pand. En wellicht ziet of ruikt u af en toe wat lichte rook.

Gevaar

De brandweer doet dit onderzoek, omdat bij branden in woon-zorggebouwen rook steeds vaker het grootste probleem is. Bewoners lopen hierdoor gevaar en moeten worden geƫvacueerd. In januari gebeurde dit nog bij een brand in een serviceflat in Soest en afgelopen juli bij een brand in een woon-zorgcentrum in Breukelen.

Maatschappelijk belang

De gemeente Oudewater werkt graag mee aan het onderzoek vanwege het grote maatschappelijke belang. Het onderzoek zal nationaal en internationaal bijdragen aan een veiliger woonomgeving en ervoor zorgen dat er minder slachtoffers zijn bij brand.

Samenwerking

De brandweer voert de praktijkexperimenten uit in nauwe samenwerking met de gemeente Oudewater, Veiligheidsregio Utrecht en woningcorporatie De Woningraat, eigenaar van Schuylenburcht.

Meer informatie in juni

De testen vinden plaats van maandag 24 juni tot en met vrijdag 28 juni en van maandag 1 juli tot en met zaterdag 6 juli 2019, tijdens werkuren. In de loop van juni vindt u op onze website en Facebookpagina meer informatie over het onderzoek. De direct omwonenden ontvangen een brief met daarin nadere informatie.