Toerisme meer mogelijk

Vanaf vandaag, 15 juni, mogen campings, vakantieparken en jachthavens de gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen weer openen. Het is te verwachten dat hierdoor meer mensen van buiten de gemeente naar Oudewater en omgeving zullen komen om te recreëren.

De basisregels blijven gelden

De zomer van 2020 wordt anders dan anders. Meer Nederlanders kiezen ervoor om in eigen land op vakantie te gaan. Naast ontspanning en plezier moeten we oog blijven houden voor onze gezondheid. Voor iedereen in Nederland geldt: blijf je aan de basisregels houden. En gebruik het openbaar vervoer alleen als het strikt noodzakelijk is.

Bezoekers zijn belangrijk voor Oudewater

Bezoekers zijn belangrijk voor de gemeente. Ze zorgen voor levendigheid en extra inkomsten. Dankzij toeristen kunnen bepaalde voorzieningen in stand blijven. Voor veel ondernemers is het een opsteker dat de coronamaatregelen versoepeld kunnen worden en er meer toeristen naar Oudewater kunnen komen. Maar er zullen ook mensen zijn die zich zorgen maken.

We doen het samen

Wethouder Bas Lont (recreatie en toerisme): “Ik kan het me goed voorstellen als inwoners zich zorgen maken over de komst van toeristen naar Oudewater. We willen allemaal dat het coronavirus hier onder controle blijft. Zeker omdat Oudewater eerder hard getroffen is door het virus. Daarom is het belangrijk dat iedereen 1,5 meter afstand blijft houden, regelmatig handen wast en thuis blijft bij klachten. Dat geldt ook voor bezoekers van buiten de gemeente. Oudewater gaat door! Daar moeten we samen voor zorgen. Ik hoop van harte dat dit lukt. En dat ondernemers, van wie sommigen voor hun bestaan afhankelijk zijn van het toerisme, deze crisis doorkomen.”