Uitslagen teken- en knutselwedstrijd coronamonsters

tekening Sophie Beijer

Op 11 mei, toen de basisscholen weer deels open gingen, kregen alle kinderen via hun juf of meester een brief van burgemeester Wim Groeneweg. Hij bedankte de kinderen voor het feit dat ze zich zo goed aan alle maatregelen hadden gehouden en schreef dat hij trots op hen was. Ook stak hij de kinderen een hart onder de riem.

Daarnaast vroeg de burgemeester de kinderen om mee te doen aan een creatieve wedstrijd. Ze mochten een tekening of knutselwerk maken van een coronamonster dat corona helemaal op eet. Voor de winnaars zijn er ijsjes voor de hele klas die de burgemeester zelf komt uitdelen. Wim Groeneweg: “We zijn overweldigd door het aantal inzendingen. Er blijkt heel veel creativiteit in de jonge Oudewaternaren te zitten. Alle werken waren verrassend en de moeite waard. Het is duidelijk dat de kinderen hier veel tijd in hebben gestoken.”
Inmiddels heeft de burgemeester alle kunstwerken beoordeeld. Hier zijn alle prijswinnaars!

De winnaars

De mooiste tekening is gemaakt door Sophie Beijer uit groep 4 van de Immanuelschool.
Sophie heeft een echt schilderij van haar tekening gemaakt door aan de slag te gaan met maar liefst drie materialen: viltstift, verf en glitters. Ze maakte coronamonsters op basis van bestaande drakenfiguren en gaf daar haar eigen draai aan. Ook tekende Sophie verschillende soorten monsters. Wij zeggen: hoe meer, hoe beter! Laten die monsters het virus maar met z’n allen te lijf gaan. Ten slotte tekende Sophie een mooi hart in het midden van haar tekening. Je kunt dit zien als een symbool dat corona niet zal winnen. Wij zijn sterker!

Het leukste kunstwerk maakten Marit, Lieke en Tess uit groep 7 van de Sint Jozefschool.
Dit coronamonster ziet er uit als een écht monster: je schrikt als je het voor het eerst ziet en word een beetje bang als je er naar kijkt… Verder is het coronamonster van Marit, Lieke en Tess leuk gemaakt. Er zitten echte corona’ballen’ bij in de vorm van wollen pompoenen. Die kun je in de mond van het monster gooien waardoor ze in de buik belanden. Voor de buik is een doorschijnend stuk plastic geplakt. Hierdoor kun je de coronaballen zien liggen. Lekker veilig in de buik van het monster en niet schadelijk meer voor de mensen. Ten slotte: het coronamonster heeft zelfs echte haren van wol. Dit is een coronamonster dat helemaal af is!