Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Woning met ontmantelde hennepkwekerij drie maanden dicht

 Woning Heemraadsingel drie maanden dicht

De woning aan de Heemraadsingel waar de politie onlangs een hennepkwekerij aantrof, gaat drie maanden dicht.

Dat heeft burgemeester Pieter Verhoeve besloten. Samen met de politie intensiveert Oudewater de aanpak om het drugsgebruik terug te dringen en de handel te bestrijden. Daarbij doen zij meer en meer een beroep op de inwoners. Onder andere door het promoten van Meld Misdaad Anoniem. Een ander voorbeeld is de sms-actie van de politie. Die stuurde nog niet zo lang geleden een bericht naar de telefoonnummers die voorkwamen in de mobieltjes van 2 opgepakte drugsdealers.

Dit jaar ontmantelde de politie twee hennepkwekerijen en deed een inval bij een woning aan de Oude Singel. Daar trof de politie drugs aan. De woning aan de Heemraadsingel - waar de politie een hennepkwekerij oprolde - gaat drie maanden op slot. Dat heeft burgemeester Pieter Verhoeve besloten. Op grond van het zogenaamde Damocles-beleid kan de burgemeester panden (tijdelijk) sluiten waar de politie drugs aantreft.

Verhoeve: ,,Hennepteelt is minder onschuldig dan het lijkt. Het is een misdrijf en dus strafbaar. Bovendien is een hennepkwekerij gevaarlijk voor de omgeving, want er kan bijvoorbeeld brand ontstaan. Daarom roepen wij inwoners op om voor hun eigen veiligheid melding te doen van criminele praktijken.’’

Dat laatste staat met zoveel woorden in een brief die de omwonenden van het inmiddels gesloten pand aan de Heemraadsingel in de bus hebben gekregen.