U bent hier

Als de sirene gaat

Bij een calamiteit houdt de gemeente u zoveel mogelijk op de hoogte van de actuele stand van zaken via de homepage van deze website.

Calamiteitenzender

In bepaalde gevallen wordt de regionale calamiteitenzender ingeschakeld. In de provincie Utrecht is dat RTV Utrecht. Officiële berichten over de calamiteit worden door RTV Utrecht doorgegeven via:

  • radio: Radio M Utrecht, etherfrequentie FM 93.1, kabelfrequentie FM 101.3
  • tv: (RTV Utrecht)
  • www.rtvutrecht.nl

Denk Vooruit!

Rampen vallen niet te plannen. De stroom kan plotseling uitvallen, er kan wateroverlast ontstaan door overstromingen, of de verwarming valt ineens uit in hartje winter. Zorg dat u zo goed mogelijk bent voorbereid op noodsituaties. Hoe? Dat leest u op de website van Crisis.nl.

Risicokaart

De provincie heeft een plattegrond ontwikkeld met informatie over locaties van mogelijke risico’s. De risicokaart geeft u een beeld van de risico´s waar u zich mogelijk op kunt voorbereiden en helpt zo de veiligheid van Oudewater verder te vergroten.

Wanneer wordt de sirene getest?

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur wordt de sirene getest. De sirenetest duurt precies 1 minuut en 26 seconden. Als de sirene op een ander tijdstip afgaat, dan dreigt er gevaar. De sirene waarschuwt alleen mensen in het gebied waar gevaar dreigt. Dat kan in één of meer gemeenten zijn, maar ook in één wijk. Hoort u de waarschuwingssirene, dan is hij dus voor u bedoeld.

De sirene wordt nooit getest op nationale feestdagen, Dodenherdenking en religieuze feestdagen.