U bent hier

Burgernet

Met Burgernet werken inwoners, gemeente en politie via een telefonisch netwerk samen om de woon- en werkomgeving veiliger te maken.

Hoe werkt Burgernet?

We vinden het allemaal belangrijk om te wonen en leven in een veilige omgeving. Gemeente en politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. In uw eigen buurt kunt u zelf ook veel doen om uw leefomgeving prettig en veilig te houden. Daarom is er Burgernet. Door uw ogen en oren te gebruiken, kunt u direct helpen uw leefomgeving veiliger te maken.

Nadat u zich voor Burgernet heeft aangemeld, kunt u een oproep krijgen van Burgernet. Naar aanleiding van een incident start de meldkamer een burgernetmelding. Deelnemers in de omgeving van het incident krijgen een ingesproken bericht via hun telefoon met het verzoek uit te kijken naar het omschreven persoon of het voertuig. Zo kunt u direct behulpzaam zijn bij de opsporing van dader(s) van een misdaad, een gestolen of betrokken voertuig of een vermist kind.

Op het moment dat u iets ziet of hoort dat overeenkomt met het signalement van de burgernetactie, belt u naar de meldkamer van de politie (0800) 00 11. Met uw informatie kan de politie gerichter zoeken en sneller in actie komen. Zo vergroten we samen de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt.

Aanmelden

Meld u aan bij Burgernet via www.burgernet.nl.