RHC

Het RHC werkt voor de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Lopik, Montfoort, Oudewater, Woerden en IJsselstein en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

De gemeenten Bodegraven - Reeuwijk, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater, Woerden en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden hebben een samenwerkingsverband voor het beheer van historische archieven.

 

Het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard (RHC) is een voortzetting van het Streekarchief Rijnstreek in Woerden. Het RHC heeft ruime ervaring op het gebied van cultuurhistorie, het beheer van archieven, is vraagbaak op het gebied van lokale geschiedenis en werkt samen met culturele instellingen.

Op de website vindt u oude foto's, kranten en informatie over verschillende onderwerpen en personen uit de plaatselijke geschiedenis.

 

Het streekarchief verhuist tijdelijk naar het stadskantoor in Oudewater. Dit heeft gevolgen voor de dienstverlening en de beschikbaarheid van de archieven. Meer informatie over de gewijzigde openingstijden en het bezoekadres.

 

Sommige archieven zijn ergens anders opgeslagen. Bekijk het archievenoverzicht. Bent u op zoek naar een bouwdossier? Dossiers van na 1993 liggen vaak in het gemeentearchief. Dossiers van voor 1993 zijn meestal in bezit van het RHC.