U begint een nieuw horecabedrijf of neemt een bestaand horecabedrijf over. U moet een horeca-exploitatievergunning aanvragen. Aanvragen tablist Voorwaarden uw horecabedrijf moet in het bestemmingplan passen uw horecabedrijf mag geen negatieve invloed hebben op woon- en leefomstandigheden in de straat waar u zich vestigt de aanvrager staat niet onder curatele of bewindvoering de eigenaar van het horecabedrijf heeft geen strafblad en boetes en voldoet aan de regels over integriteit. De gemeente vraagt hierover advies bij politie en justitie bij het verlenen van de vergunning is de wet Bibob van toepassing gaat u voedsel bereiden dan moet u dit melden bij de Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) het is verboden zonder exploitatievergunning open te gaan Meesturen kopie legitimatiebewijs van de exploitant een verklaring omtrent het gedrag (VOG) plattegrondtekening van het horecabedrijf inclusief het terras Kosten aanvragen exploitatievergunning € 87,- Maak een afspraak als u vragen heeft Maak een afspraak met de gemeente als u vragen heeft of twijfelt welke vergunning u moet aanvragen.