Gemeenteraad bespreekt nieuwe APV

Waar in de stad mogen fietsen worden neergezet? Voor welke evenementen is een vergunning benodigd? Tot hoe laat mogen horecagelegenheden in de stad open zijn? Deze en vele andere zaken komen aan de orde in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De gemeenteraad bespreekt binnenkort het voorstel om de huidige APV te wijzigen. Het doel is een APV met minder regels en een publieksversie die eenvoudig is om te lezen.

Op maandag 29 mei wordt het concept besproken in het Forum Samenleving van de gemeenteraad. Iedereen is van harte welkom om mee te komen praten en zijn of haar mening te geven over het concept wat voor ligt. Alle input wordt door de raadsleden meegenomen bij de behandeling van het concept in de gemeenteraad. De vergadering van het Forum Samenleving begint om 20:00 in het stadhuis (Visbrug 1). Naar verwachting vindt de bespreking van de APV rond 20:45 plaats.

De gemeenteraad behandelt het voorstel vervolgens op 15 juni. Ook deze vergadering begint om 20:00 en wordt gehouden in het stadhuis.

De nieuwe APV is in concept te vinden op de website van de gemeenteraad. Het adres van de website is http://gemeenteraad.oudewater.nl. U kunt de stukken vinden bij de vergaderstukken voor het Forum Samenleving.

De gemeenteraad hoopt op uw aanwezigheid.