Reactie Onafhankelijken op vertrek wethouder Vermeij

In het onderstaande persbericht geeft de fractie van De Onafhankelijken een reactie op het aangekondigde vertrek van wethouder Bert Vermeij.

 Bert Vermeij stopt per 1 september als wethouder voor de Onafhankelijken in het college van burgemeester en wethouders van Oudewater.

Bert ziet geen kans om het wethouderschap nog langer te combineren met zijn baan. “Het realiseren van de grote bestuurlijke ambities van de partij en de coalitie van De Onafhankelijken met de VVD en D66 vraagt veel inzet. Dat is een onmogelijke opgave voor een parttime wethouder als ik. Daarom heb ik tot mijn grote spijt de beslissing moeten nemen mijn functie als wethouder neer te leggen. Ik kijk terug op een boeiende periode, waarin ik veel zaken voor Oudewater een zetje in de goede richting heb mogen geven.”

Bestuur en fractie van De Onafhankelijken respecteren maar betreuren de beslissing van Bert. Fractievoorzitter René van den Hoogen: “We hebben samen intensief gezocht naar mogelijke oplossingen, zodat hij de periode tot de komende raadsverkiezingen had kunnen afmaken. Dat is helaas niet gelukt. Wij bedanken Bert voor zijn grote inzet voor Oudewater en de prettige samenwerking in de afgelopen 3,5 jaar.“

De Onafhankelijken zijn naarstig op zoek  naar een geschikte kandidaat die per 1 september het stokje van Bert kan overnemen, om het ambitieuze beleidsprogramma van de huidige coalitie voor de regeerperiode tot maart 2018 af te maken. 

Vragen?

Met vragen kunt u contact opnemen met René van den Hoogen, fractievoorzitter, M 06 – 537 711 03.