Ronald Gabriels schuift aan als gast van de raad

Politiek ver van uw bed? Geen idee wat een motie of amendement is? Kom dan eens langs bij een vergadering van de gemeenteraad als Gast van de Raad.

Die worden ontvangen door de voorzitter, de griffier en één of twee raadsleden. Die praten de ‘gast’ bij over het politieke spel, het werk van de raadsleden en het verloop van de vergadering. Ronald Gabriels maakt gebruik van die mogelijkheid. Hij woont maandag 20 maart de forumvergadering Samenleving bij. Elly van Wijk (VVDenD66) begeleidt hem daarbij.

Gabriels geeft aan wat zijn beweegredenen zijn om als gast plaats te nemen tussen de raadsleden ,,Als fractielid van de VVDenD66 Oudewater heb ik al een aantal keer in het publiek gezeten. Nu zit ik aan tafel. Waarom ik de gemeentelijke politiek zo boeiend vind? Je kunt echt iets betekenen voor de bewoners. Concrete dingen. De stad levendiger en aantrekkelijker maken. Bijdragen aan het verbeteren van de zorg. In de bres springen voor bewoners die het nodig hebben.’’

Hij vervolgt: ,,Van origine ben ik Brabander en heb jarenlang in Nijmegen gewoond. In mijn eerste periode in Oudewater was ik een gast in de gemeente. Op 20 maart ben ik een gast van de raad. Het kan snel gaan. Dit bewijst te meer dat dit een hele fijne plek is om te wonen en ik zet mij graag in om het nog beter te maken.’’

Fractievoorzitter Elly van Wijk van VVDenD66 is erg blij met de nieuwe aanwas in de fractie. ,,Naast Ronald hebben we nog vier nieuwe enthousiaste mannen in de fractie mogen begroeten’’. 

Gast van de Raad heeft als doel om meer mensen te interesseren voor het raadslidmaatschap. Wie hier iets voor voelt of vragen heeft, kan contact opnemen met raadsgriffier Arjen van der Lugt: a.lugt@oudewater.nl of 0348-566909.

Foto: Ronald Gabriels