Wie praat er mee over drugsgebruik in Oudewater?

In vergelijking met omliggende gemeenten, ligt het drugsgebruik in Oudewater hoog. Dat heeft een rioolwateronderzoek vorig jaar uitgewezen. Over die uitkomsten maakt het gemeentebestuur zich niet alleen zorgen, het wil daar ook concreet iets aan gaan doen. Met hulp van professionals, betrokken organisaties én gemotiveerde burgers.

De gemeente werkt aan een plan maken om het drugsgebruik bespreekbaar te maken én terug te dringen. Dat doet zij graag in overleg met burgers die hierover hun ideeën willen delen. Iets voor u? Neem dat contact op met onze ambtenaar Nanda de Ridder. Dinsdag 21 maart om 20.00 uur in het stadskantoor aan de Waardsedijk 219 staat de eerste bijeenkomst al gepland. Namens het college zit wethouder Bert Vermeij aan tafel.

Vorig jaar is er een rioolwateronderzoek uitgevoerd naar het gebruik van drugs in Oudewater. De uitkomst over het hoge gebruik heeft veel losgemaakt in Oudewater. De reacties verschilden nogal. Die varieerden van ontkenning van het gebruik tot erkenning en opluchting dat dit eindelijk bespreekbaar wordt. Als eerste stap heeft de gemeente een preventiemedewerkster in de arm genomen. Die helpt mee om het gebruik in beeld te krijgen.

Inwoners die interesse hebben om mee te praten, kunnen zich melden bij Nanda de Ridder: telefoon 140348 en 06-35113528 of per mail ridder.n@woerden.nl