Gladheid en strooiroutes

Bij gladheid strooit de gemeente een deel van de wegen en fietspaden. Wees alert op gladheid, ook op de strooiroutes.

Op fietspaden duurt het soms langer voordat zout is ‘ingereden’. Op bruggen kan gladheid langer aanhouden. Voetpaden, pleinen en parken worden niet gestrooid. Het strooiseizoen loopt van 1 november tot en met 31 maart.

Strooiroutes

Lees actuele informatie over het strooien. Zie: Kaart met strooikaart

Wat kunt u zelf doen?

  • Uw stoep sneeuwvrij maken. Veeg sneeuw naar de rand van de stoep en niet de weg of het fietspad op. Houd de putten voor uw huis sneeuwvrij. Wanneer de sneeuw smelt, kan het water makkelijker wegstromen.
  • Zout strooien. Strooi niet te dicht bij bomen en struiken, voor het milieu is het beter om de sneeuw aan de kant te vegen.
  • Parkeer uw auto langs de rand van de straat (en niet op de stoep of straathoeken). Geparkeerde auto’s maken het lastig voor onze strooiwagens om overal bij te komen.
  • Woont u in een flat of portiek? Maak afspraken met uw buren om het werk samen te doen of te verdelen.
  • Hebt u een hond? Probeer dan met uw hond het contact met strooiroutes te mijden. Op het trottoir strooien we bijna niet. Ook is het goed om na het uitlaten de poten schoon te maken en/of speciale (honden)schoentjes te gebruiken.

Fietspaaltjes weghalen

In het najaar halen we paaltjes op hoofdfietspaden weg om te kunnen strooien. Deze plaatsen we in het voorjaar terug.

Gladheidsbestrijdingsplan 

Voor de doorstroming en veiligheid voor het verkeer tijdens winterse omstandigheden is er een plan gemaakt. Dit plan geeft aan waar, wanneer en hoe de gladheid bestreden wordt. Benieuwd naar de keuzes van de gemeente Oudewater? U kunt het plan over gladheidsbestrijding aanvragen. Stuur een e-mail naar verkeer@woerden.nl en u ontvangt het zo snel mogelijk. 

Locaties zoutbakken

In Oudewater staan een aantal zoutbakken. Heeft u een emmertje zout nodig, vul uw emmer dan gerust vanuit één van deze bakken.

  • Goejanverwelle tegenover 74
  • Westsingel 2 bij de brandweer
  • Papekop bij Dijketelg

Melding doen

Geef gevaarlijke situaties direct telefonisch door via telefoonnummer 14 0348. Overige meldingen kunt u online doorgeven. Zie: Melding doen