Afvalkalender 2024

Ophaaldagen

Op Afval Woerden en Oudewater vindt u de ophaaldagen voor restafval (grijze container), tuinafval (groene container), papier en plastic (PMD-zakken).

 1. Ga naar Afval Woerden en Oudewater.
 2. Voer uw postcode en huisnummer in.
 3. Klik op ‘Ga door’.
 4. U ziet nu op welke dagen afval wordt opgehaald (vanaf 7.30 uur).

U kunt hiervoor ook de app gebruiken:

Let op: bij enkele adressen staan de ophaaldata van papier niet juist na de eerstvolgende ophaaldag. De eerstvolgende ophaaldag is wel juist. Dit wordt zo snel mogelijk opgelost. Nadat het is opgelost kunt u ook de jaarkalender printen.

Voorwaarden

 • Zet uw container, papier of PMD-zak op de ophaaldag vóór 7.30 uur op de stoep. 
 • Na het legen haalt u uw container zo snel mogelijk op. Uw container moet uiterlijk om 22.00 uur opgehaald zijn.
 • Uw container moet op uw eigen terrein staan. Bijvoorbeeld in uw tuin. Alleen op de ophaaldag mag de container in een openbare ruimte staan, namelijk: op de stoep of op de afgesproken verzamelplek voor minicontainers.
 • Zit er afval in de container dat er niet in hoort? Dan legen de vuilnismannen de container niet.
 • De deksel van de container moet gesloten zijn. Staat de deksel van de container meer dan 15 cm open? Dan wordt de container niet geleegd.
 • De container mag niet te zwaar zijn. Het maximale gewicht van een kleine container (140 liter) is 70 kg en van een grote container (240 liter) is 80 kg.
 • Zet geen afval naast de minicontainer. De vuilnismannen nemen dit niet mee. U kunt hiervoor een boete krijgen.

Kosten

Zie: Afvalstoffenheffing

Veelgestelde vragen

Komt de ophaaldienst ook langs op feestdagen?

Tijdens de feestdagen hebben we andere ophaaldagen. Meestal zijn de ophaaldagen dan op de zaterdag voor of na de feestdag. De definitieve ophaaldagen maken we bekend rond elke feestdag via social media en Afval Woerden en Oudewater.

Haalt de gemeente ook afval van bedrijven op?

Nee. Als ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor het laten ophalen van zakelijk afval (bedrijfsafval). U kunt hiervoor een bedrijf inhuren.

Wat moet ik doen als ik het afval ophalen heb gemist? 

Stond uw minicontainer op tijd buiten en zat er geen verkeerd afval in? Bel naar de gemeente via telefoonnummer 14-0348. Vaak kan de ophaaldienst alsnog langskomen.

Wat moet ik doen als het afval niet opgehaald is? 

Cyclus haalt in de gemeente Oudewater het afval op. Bel Cyclus via telefoonnummer 0182-547500 of maak een melding via het meldingsformulier van Cyclus.