Aanplanten knotbomen Lange Linschoten

De laatste kilometer beschoeiing langs de Lange Linschoten wordt momenteel hersteld. De afgelopen periode zijn hiervoor verschillende knotwilgen geknot en verwijderd. Deze bomen stonden in de weg om het werk uit te voeren. Van 25 tot en met 27 maart worden er weer bomen aangeplant.

Deze bomen komen langs de stukken oever die vorig jaar al vernieuwd zijn. Ook worden de bomen vervangen die vorig jaar zijn geplant en niet goed groeien. De weg is hierdoor korte momenten afgesloten. U moet even wachten voordat u langs de werkzaamheden kunt rijden.

Aanplanten slieten
De aanplant gebeurt met slieten. Een sliet is een rechte tak die van een andere knotboom wordt afgezaagd. Deze tak (sliet) wordt in de grond gestoken en groeit uit tot een nieuwe boom. Er wordt aan de Zuid-Linschoterzandweg per 4 meter, één sliet in de grond gestoken. Aan de Noord-Linschoterzandweg gebeurt dit alleen op de locaties die door de provincie zijn aangewezen als Klein Landschapselement.

Planning
Eind mei zijn de werkzaamheden aan de oever van de Lange Linschoten klaar. In het najaar van dit jaar plant de gemeente nog meer bomen. De groei van de bomen wordt tot en met 2025 gecontroleerd. Meer weten over de werkzaamheden? Zie ook: www.oudewater.nl/lange-linschoten.