Gratis advies over zonnepanelen op grote daken

In een deel van Oudewater is er nog ruimte op het elektriciteitsnet om zonnepanelen op grote daken (groter dan 400 m2) te leggen. Een mooie kans om meer duurzame energie op te wekken in Oudewater. Daarom biedt de gemeente gratis advies hierover aan eigenaren van grote daken.

In een groot deel van de provincie Utrecht is er netcongestie. Dat betekent dat het stroomnet vol zit. Particulieren kunnen daar nog wel zonnepanelen op het dak van hun woonhuis leggen. Maar voor bedrijven is het vaak niet meer mogelijk om een groot dak vol te leggen met zonnepanelen. Zij hebben een grotere aansluiting nodig en daar is geen ruimte meer voor. In het westen van Oudewater is die ruimte er nog wel. Dat komt omdat een deel van Oudewater is aangesloten op het elektriciteitsnet van Zuid-Holland. 

Gratis advies

Bedrijven met een groot dak (groter dan 400m2) in die delen van Oudewater waar nog geen netcongestie is, hebben daarom een brief gekregen. Zij kunnen een gratis quickscan krijgen van Soft Energy, een onafhankelijke adviseur met veel kennis van de mogelijkheden van zonnepanelen voor een bedrijf.