Groot onderhoud A12: van Nieuwerbrug tot knooppunt Oudenrijn

Van 2 juni tot en met 1 juli voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A12. De werkzaamheden vinden plaats van Nieuwerbrug tot knooppunt Oudenrijn. Hierdoor is de snelweg tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn voor een deel of soms helemaal afgesloten.

Wat gaat Rijkswaterstaat precies doen?

Rijkswaterstaat gaat het asfalt vernieuwen, omdat het wegdek van de A12 verouderd is. Het asfalt wordt vervangen door stiller asfalt. Tegelijk met de asfaltwerkzaamheden worden ook de viaducten en bruggen opgeknapt en de voegovergangen vervangen. Voegovergangen zijn verbindingen tussen de vaste weg en bruggen, tunnels en/of aquaducten. 

Minder rijstroken, weekend- en nachtafsluitingen

Tijdens de werkzaamheden is hinder helaas niet te voorkomen. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken wordt een groot deel van het onderhoud in de nacht of in het weekend gedaan. Op die momenten zijn de op- en afritten van de A12 gesloten. Doordeweeks rijdt het verkeer langere periodes over minder en/of versmalde rijstroken. Voor de actuele planning klik hier

Vertraging van meer dan een uur

Door de afsluitingen moeten weggebruikers rekening houden met extra reistijd en lange omleidingsroutes. Het advies van Rijkswaterstaat is om thuis te blijven, ander vervoer te kiezen of buiten de spits te reizen.

Meer informatie

Blijf op de hoogte van de laatste planning via www.rijkswaterstaat.nl/bereikbaarutrecht en ga goed voorbereid op weg.