Oudewater partner in Energie Diensten Centrum

Op 7 februari 2024 zijn 21 gemeenten en de provincie Utrecht samen gestart met het Energie Diensten Centrum. In dit centrum werken zij samen om gebouwen en huizen duurzaam te verwarmen. Het centrum is bedoeld om kennis en ervaring uit te wisselen en om bijvoorbeeld gezamenlijk data subsidieaanvragen te kunnen doen of gezamenlijk diensten in te kunnen kopen.

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat in 2050 alle woningen en gebouwen duurzaam verwarmd worden. Dat geldt ook voor gemeente Oudewater. Om woningeigenaren efficiënt te kunnen ondersteunen en hen waar mogelijk extra voordeel te bieden, is Oudewater partner geworden in het Energie Diensten Centrum. Het Energie Diensten Centrum is een initiatief van de provincie Utrecht.

Wat doet het Energie Diensten Centrum?

In dit centrum bundelen 21 Utrechtse gemeenten en de provincie hun krachten. Het centrum fungeert bijvoorbeeld als penvoerder bij gezamenlijke subsidieaanvragen of het afsluiten van contracten met marktpartijen. Ook het gezamenlijk inkopen van data, tools en (ICT-)systemen behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast delen we ervaring, informatie, tools, middelen en kennis.

Partners

Naast gemeente Oudewater en de provincie Utrecht zijn ook de gemeenten Amersfoort, Baarn, De Bilt, Bunnik, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Renswoude, Rhenen, Stichtse Vecht, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vijfheerenlanden, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg en Zeist partner in het Energie Diensten Centrum. 

Kijk voor meer informatie over het Energie Diensten Centrum op www.energiedienstencentrum.nl