Vraag op tijd uw reisdocument aan

Heeft u dit jaar een nieuw paspoort of nieuwe ID-kaart nodig? Maak dan ruim op tijd een afspraak voor het aanvragen van een reisdocument.

Door grote drukte duurt het langer voor u een paspoort of ID-kaart kunt aanvragen.

Documenten meenemen

Wij willen u zo goed en zo snel mogelijk helpen. Daarom is het belangrijk om alles wat nodig is mee te nemen naar de afspraak. Het gaat om een pasfoto die voldoet aan de eisen. Laat de foto maken bij een professionele fotograaf en die mag maximaal 6 maanden oud zijn.

Ook moet u alle reisdocumenten meenemen die u heeft en uw pinpas. Voor een kind moet u een toestemmingsformulier meenemen. En het kind moet zelf bij de aanvraag zijn.

Heeft u niet alles bij zich? Of voldoen de documenten niet aan de eisen? Dan moet u een nieuwe afspraak maken om een reisdocument aan te vragen.

Maak online een afspraak

Een afspraak maakt u via de pagina Paspoort aanvragen of verlengen of via de pagina ID-kaart aanvragen of verlengen. Daar ziet u ook direct welke tijden er nog vrij zijn. Wilt u liever iemand spreken? Bel dan naar het telefoonnummer 14-0348.

Meer informatie en vragen

Een reisdocument is 6 werkdagen na aanvraag klaar. Voor het ophalen maakt u een nieuwe afspraak. Wilt u meer weten over een paspoort of ID-kaart? Kijk dan op de pagina Legitimatie. Vindt u de informatie niet? Dan kunt u ons bellen op telefoonnummer 14-0348.