Digitaal Opkopersloket

Bent u opkoper of handelaar en gevestigd in de gemeente Oudewater? U bent dan verplicht om u bij de gemeente aan te melden. Als opkoper of handelaar bent u ook verplicht om goederen die u aankoopt te registreren. Registreren en aanmelden doet u online via het Digitaal Opkopersloket.

Goederen die u als opkoper registreert in het Digitaal Opkopers Register (DOR) worden vergeleken met de database van de politie waarin gestolen goederen staan. U voorkomt zo dat u gestolen goederen inkoopt en verkoopt.

Voorwaarden

 • Uw bedrijf handelt in diefstalgevoelige en/of ongeregelde goederen.
  Bijvoorbeeld: tweedehands auto’s, mobiele telefoons, laptops, fietsen, vaartuigen, onderdelen van fietsen, bromfietsen, motoren en auto’s of sieraden of kunstvoorwerpen.
 • U bent bevoegd om u namens het bedrijf als opkoper aan te melden.

Procedure

Aanmelden

 1. Meld u aan via het Digitaal Opkopersloket (DOL) op ikbenhandelaar.nl. Vul het registratieformulier op de website in. Vink in het formulier aan dat u zich ook wilt aanmelden voor het Digitaal Opkopers Register.

 2. De gemeente beoordeelt uw aanmelding in het Digitaal Opkopersloket. De politie beoordeelt uw aanmelding voor het Digitaal Opkopers Register. We laten u weten of uw aanmelding wordt goedgekeurd of afgewezen.

Afmelden

 1. Stopt u als opkoper of sluit u uw vestiging in de gemeente Oudewater? Meld u af via het Digitaal Opkopersloket.

Aankopen registreren

 1. Log in met uw DOL-account in het Digitaal Opkopers Register (DOR).
  Let op: uw aanmelding in het DOL moet goedgekeurd zijn.
 2. Registreer uw aangekochte goederen.