Persberichten

 • Begroting Oudewater 2024 – 2027: komende twee jaren ruimte, daarna een tekort

  29 september 2023

  Deze week heeft het college zijn voorstel voor de begroting aangeboden aan de gemeenteraad. Op donderdag 9 november stelt de raad deze (eventueel gewijzigd) vast. De conceptbegroting is in de jaren 2024 en 2025 sluitend. In 2026 en 2027 is de begroting helemaal niet sluitend.

 • Visie en Aanpak promotie Oudewater vastgesteld

  29 september 2023

  De gemeente Oudewater heeft samen met de Stichting Toerisme en Recreatie Oudewater (STRO) het document Visie en Aanpak promotie Oudewater opgesteld. Met deze aanpak willen partijen de samenwerking tussen partijen vergroten, het aanbod versterken, zaken borgen en de Stichting Recreatie en Toerisme versterken. De Visie en Aanpak promotie Oudewater is gisteren vastgesteld in de gemeenteraad.

 • Meer aandacht voor Kunst- en Cultuur in Oudewater

  29 september 2023

  De gemeente Oudewater heeft samen met partijen uit de Oudewaterse Kunst- en Cultuursector voor de allereerste keer een zogenoemde Kunst- en Cultuurnota 2023-2027 gemaakt. Met deze nota willen partijen de samenwerking verbeteren en tegelijkertijd het beleid stap voor stap beter maken. De nota is gisteren door de gemeenteraad vastgesteld.