U bent hier

Nieuws

 • 14-06-2019

  De bermen staan in de zomer vol mooie bloemen. Ook andere grasstroken hebben een rijk gevarieerde flora. Toch moeten we maaien om de bermen bloemrijk te houden of om verkeersonveilige situaties of overlast te voorkomen. We leggen graag uit waarom dit zo is.

 • 06-06-2019

  Oudewater vraagt bij het rijk € 25.000 subsidie aan. Het uiteindelijk toe te kennen bedrag wil de gemeente gebruiken om samen met kerkbesturen, omwonenden, erfgoedorganisaties en geïnteresseerden een gesprek op gang te brengen. Die samenspraak moet uiteindelijk leiden tot een plan waarin de toekomst van de monumentale kerkgebouwen centraal staat.

 • 06-06-2019

  De eikenprocessierups is weer gesignaleerd. De brandharen van deze rups kunnen hevige jeuk en geïrriteerde huid, ogen en luchtwegen veroorzaken bij mens en dier. Daarom zuigen wij in juni en juli de rupsennesten weg uit eikenbomen.

 • 04-06-2019

  Erkenning en waardering voor de mantelzorgers. Daar draait het ieder jaar om op of rond 10 november: nationale Dag van de Mantelzorg. Op deze dag zet Oudewater zijn mantelzorgers in het zonnetje.

 • 31-05-2019

  Oudewater en Dordrecht zijn blij met de verhoging van de vergoeding voor raadsleden van kleine gemeenten. Tegelijkertijd vinden de stadsbesturen dat het rijk die extra kosten voor zijn rekening moet nemen. Niet de gemeenten. ,,Dit is een sigaar uit eigen doos’’.

Pagina's